AKTUELNO

Analitičar je prokomentarisao incident na večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde, ali i trenutno stanje u regionu i Evropi.

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je, komentarišući huliganstvo na južnoj tribini tokom derbija, da je činjenica da su Hrvatski usred Beograda napravili nerede.

- Logično je da hrvastkim službama ne ide u prilog stabilna i jaka Srbija, jer to govori da smo ključni faktor na Balkanu. Navijači su bili katalizator - kaže Anđelković, dodajući da od dolaska novog režima na vlast, odnosno od 2012. godine nije bilo masovnih obračuna policije sa građanima.

Foto: TV Pink

Navijači su mogli, kako ističe, da izazovu nerede kojima bi se priključile i opozicione ekstremne grupacije.

- Razloga sa strane ima. Pitanje je da li se radilo o tome ili o ludilu pojedinih navijačkih grupacija koje su pozvale kolege iz Hrvatske da im pojačaju tabor - kaže analitičar.

On dodaje da je ideja da se pažnja skloni sa Hrvatske i činjenice da je bila agresor, te da je Franjo Tuđman bio ključni čovek u raspirivanju rata u BiH.

Foto: TV Pink

- Rat je i počeo tako što su Hrvati izazvali sukobe u Posavini. Negde kroz neku rupu usled nepažnje sudija prođe istina, što se sada i ponovilo i to je Hrvatsku mnogo pogodilo - kaže Anđelković.

O čemu je još govorio analitičar Anđelković, pogledajte u nastavku:

#Dragomir Anđelković

#Hrvatska

#Utakmica

'